AKTUELNO Više

Katana fantastično počeo godinu, naredno takmičenje najvjerovatnije u Francuskoj

Prej tvteuta13:13 15 Januar 2022

Ulcinjski teniseri blistaju kako na domaćim tako i na međunarodnim takmičenjima u ovom sportu. Vrhunski rezultat u toku prethodne godine, ali i početkom ove bilježi 13-godišnji Skender Katana, član  Teniskog kluba „Bellevue“ iz Ulcinja, kojeg trenira hrvatski stručnjak Zoran Ivanišević.

Gostujući u jutarnjem programu TV Teuta „Novi dan“, Skender je govorio o podršci koju ima, kako od strane trenera tako i porodice i prijatelja. Ovaj skromni ali izuzetno talentovani dječak prethodne godine zbog koronavirusa nije mogao učestovati na nekim turnirima, ali je ipak zabilježio rezultat vrijedan svake pohvale. On je trenutno na 25. mjestu na listi najboljih tenisera do 14 godina, i kaže da je vrlo ponosan na ono što je do sada uradio. Trenutno ima 255 poena, i kaže da je naporno trenirao da bi ostvario ovakav rezultat.

 

Govoreći o nastupanju na teniskim turnirima u narednom periodu, očekuje da bi već u februaru trebao otputovati za Francusku, gdje će učestvovati na još jednom veoma jakom takmičenju u njegovoj kategoriji.

Inače na nedavno završenom turniru u Beogradu, Skender je u konkurenciji singl stigao do finala, dok je u konkurencji dublova sa českim partnerom osvojio trofej.

Za kraj, ovaj dječak sa izuzetnim teniskim potencijalom kaže da je njegov san da bude osvajač nekog gren slema.

S. Vukčević

  • 1

    Radio