SliderMN Više

„Karavan zdravlja i vakcinacije“ u subotu u Ulcinj

Prej tvteuta09:24 16 Mart 2023

Kancelarija Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori, uz podršku Vlade SAD-a i u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore , Institutom za javno zdravlje Crne Gore i domovima zdravlja realizuje „Karavan zdravlja i vakcinacije“ koji će se održati u četiri opštine u Crnoj Gori (Budva, Nikšić, Bijelo Polje i Ulcinj).

U okviru „Karavana zdravlja i vakcinacije“ planirano je sprovođenje niza informativno-edukativnih   aktivnosti, takođe planiran je i prikladan umjetnički program.

To će biti prilika da građani porazgovaraju sa kompetentnim zdravstvenim radnicima i dobiju više informacija o svim važnim pitanjima i benefitima imunizacije (protiv COVID-19, MMR i HPV vakcinama).

Posebno je važno što će za sve građane koji budu izrazili želju biti omogućena vakcinacija na licu mjesta, u autobusu koji će biti prilagođen za bezbjedno administriranje vakcina i parkiran na odobrenoj lokaciji.Istovremeno, biće omogućeno da zainteresovani građani provjere i vrijednost krvog pritiska, nivo šećera u krvi i sl.

Karavan vakcinacije održava se u periodu od 11:30-14:30h.

 

  • 1

    Radio