Kapisoda posjetio ŽRK Ulcinj – „pred klubom uzbudljiva godina“

Prej tvteuta13:26 27 Septembar 2021

LIjepi dani su pred Ženskim rukometnim klubom Ulcinj. Parket u sali  Osnovne škole „Maršal Tito“, u kojoj treniraju članovi ovog kluba  zasijao je u punom sjaju. Uprava kluba danas je imala i jednu lijepu posjetu. Naime, predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore i prosljavljeni crnogorski rukometaš Petar Kapisoda zajedno sa direktorom saveza Emirom Bešlijom imao priliku da klubu poželi dobrodošlicu u Prvu ligu.

„Još jednom im javno čestitam na plasmanu u Prvu ligu, i ja znam da je  rukometni klub Ulcinj pouzdan partner saveza. Oni su toliko toga uradili da ispoštuju osnovne standarde za takmičenje u prvoj ligi, i mislim da ih očekuje jedna uzbudljiva godina, siguran sam da oni neće samo učestvovati u ligi, već da će biti neko ko je  konkurentan, i raduje me činjenica što će se prijaviti za takmičenje u pionirskim ligama“, kazao je Kapisoda, koji je ocijenio da RSCG pronalazi način da pomogne klubovima koliko su u mogućnosti.

„Mi sličnu imamo i saradnju sa evropskom kućom rukometa, i uvijek im se obraćamo kada nam je potrebna neka vrsta pomoći. Mogu da kažem da uvijek nađemo neki put, ako postoji volja sa obije strane da se nađe rješenje“, ocjenjuje Kapisoda.

To što se ŽRK Ulcinj plasirao u Prvu ligu daje ogromni podsticaj i nadu i drugim sportskim klubovima u Crnoj Gori, da i klubovi iz manjih opština mogu biti šampioni.

„Meni je drago što će gotovo svi gradovi u Crnoj Gori imati prvoligaše. Sama potvrda toga je činjenica da su naše mlađe selekcije izborile učešće na najvećim svjetskim takmičenjima. Smatram da je rezultatski ova godina možda i najuspješnija za rukomet, ako je upoređujemo sa 2012. godinom kada smo osvojili najveće medalje“, zaključuje Kapisoda, koji je najavio da će Crna Gora ogranizovati kvalifikacije za Svjetsko juniorsko prvenstvo, gdje se očekuje i kvalifikacija naših juniorki.

Predsjednik ŽRK Ulcinj Hafiz Murić očekuje da će savez biti pouzdan partner klubu, a najavio je i lijep događaj za srijedu veče.

„Kad u posjetu dođe jedna sportska legenda kao što je gospodin Kapisoda – svima nam je srce puno. Vjerujemo da ćemo doći do zajedničkog jezika i onoga što nam je trebalo, jer bez ovih radova ne bi mogli ni igrati ligu. U srijedu igramo pripremnu utakmicu sa ekipom „Nikšića“, i pozvaćemo sve ljude koji su donirali  novac za renoviranje parketa, i biće to jedna mala svečanost uz lijepo druženje i dobar rukomet“, poručuje Murić.

Murić se zahvalio Televiziji Teuta što uvijek prati rad i uspjehe kluba. Podsjećamo, na programu TV Teuta mogu se pratiti utakmice ŽRK Ulcinj koje se igraju   na domaćem terenu, što je novi vid saradnje kluba i naše medijske kuće.

S. Vukčević

  • 1

    Radio