AKTUELNO Više

Kana Tomašević , „Summer Vibes“ – „Stil ne zavisi od novca“

Prej tvteuta12:38 8 Avgust 2018

Kana Tomašević je mlada djevojka koja je spojila lijepo i korisno. Pored posla u Ministarstvu finansija Kana je blogerka i influenserka na Instagramu. Reklamira brojne proizvode, modne linije, kozmetičke proizvode i brojne firme koje žele da putem Kaninih objava dobiju na publicitetu. Kao influenserka je počela spontano i to se pretvorilo u nešto što ni sama nije očekivala.

„U svijetu bloga sam nekih dvije godine, sve je počelo sasvim spontano jer sam tražila bijeg od svakodnevnice. Na Instagramu kroz svoje objave ispoljavam svoju kreativnost. Moda me zanimala još od malih nogu i to je nešto što stvarno volim“, započinje Kana.

Gdje pronalaziš inspiraciju za svoje stajlinge i postove?

– Ja nemam neka svoja ustaljena pravila i ne pridržavam se modnih pravila, upravo suprotno – ja ih kršim. A što se tiče inspiracije, svaki moj stajling vezan je i za moje raspoloženje u datom trenutku. Inače sam jedna pozitivna osoba i odatle to šarenilo. Inspiraciju za svoje postove pronalazim u svemu što nas okružuje, mi blogeri smo novinari modernog doba i ujedno mali preduzetnici i moramo biti kreativni i u toku sa trendovima.

Da li dobar stajling zavisi od novca ili nečeg drugog?

– Za dobar stajling generalno nije potrebno puno novca. Kada sam počela sa svojim blogom, moja elementarna poruka je bila ta da se i sa malo novca žena može srediti i lijepo izgledati. Ukoliko neko ima stila i voli modu sa sasvim jednostavnom garderobom može izgledati jako stilizovano.

Koliko garderoba može da nam kaže  više o nekoj osobi?

– Mislim da može dosta. Smatram da je stil način da progovorimo a da ništa nismo rekli. Kada vidimo neku osobu i njen stajling možemo da steknemo i taj neki prvi utisak, da li je vesela osoba, druželjubiva i slično. Normalno, ne možemo po garderobi procijeniti da li je neko dobra ili loša osoba, ali neke autentične karakteristike sigurno da možemo.

Koji su trendovi aktuelni ovog ljeta?

– Trendovi nam se nameću velikom brzinom. Lavanda je naprimjer boja koja je veoma aktuelna, a raduje me i što se  moda devedesetih ponovo vraća. Aktuelne su i popularne „pederuše“ koje su nekada bile omražene, a jako popularne su i Versaći šare koje su neodoljive bile i kada sama ja bila dijete a tako i danas. Nešto što je aktuelno i trendi ne može stojati svakome jednako, te je jako bitno prilagoditi trendove sebi i svom ličnom stilu.

Šta je ono bez čega ti ne možeš?

– U posljednje vrijeme sam često nosila visoke potpetice, tako da gledam da ih maksimalno izbjegavam i da nosim ravnu obuću. Volim da imam dobre patike i ruksak.

Smatraš li sebe uspješnom blogerkom?

– Pa da budem iskrena da. Imala sam do sada zaista sjajnu saradnju sa brojnim domaćim brendovima koje sam reklamirala. Uskoro ću postati i zaštitno lice za butik „Blue Moon“ iz Budve i brend „Franklin&Marshall“. Ispunjava me rad sa mladim i novim dizajnerima koji tek počinju sa radom a posebno sa domaćim brendovima. Treba promovisati firme i ljude iz naše zemlje.

Jesu li po tebi internet i društvene mreže budućnost reklame i marketinga, obzirom na to da si ekonomista?

– Smatram da jesu. Mediji padaju u sijenku Instagrama, a da li će budućnost donijeti nešto vidjećemo. Na Ekonomskom fakultetu sam studirala na smjeru marketing i znam koliko je bitno imati dobru reklamu. Neke firme to prepoznaju i  gledaju da prate sve trendove.

Ko je po tebi najstilizovaniji crnogorac/crnogorka?

– Dizajnerka Tijana Medenica ima stil približno mom, a od klasike možda bih izdvojila Anu Đukanović i Radmilu Vojvodić.  Što se tiče muškaraca, najstilizovaniji su mi muškarci koji uglavnom nijesu vezani za javne poslove, ali ako baš moram izdvojila bih Mlađana Janovića.

Omiljeni dizajner?

-Versaće i Dolće Gabana.

Kome od poznatih ličnosti nedostaje stila?

– Ne bih sad mogla izdvojiti nekog posebno. Dara Bubamara je, na primjer, po meni javna ličnost koja nosi garderobu koja njoj ne stoji. Zna da se lijepo obuče, ali zna i da promaši.

Ljubav ili karijera?

– Mislim da kada bih našla pravu ljubav, što mi se do sad nije desilo ipak izabrala ljubav.

Kim Kardašijan ili Sofija Vergara?

– Sofija Vergara.

Jelena Karleuša ili Severina?

– Karleuša naravno, bez premca.

Dobra tašna ili dobre cipele?

-Uh, to je neodvojivo jedno od drugog. Kada kupujem prvo gledam cipele, pa sa njima onda usklađujem tašnu, pa neka onda budu cipele.

 

  • 1

    Radio