Aktuale Më shumë

Kallëzim penal për dyshimin e diplomës false

Prej tvteuta13:15, 20 Nëntor 2023

Zyrtarë në Ministrinë e Arsimit, Shkencës dhe Inovacionit sot kanë paraqitur kallëzim penal në Prokurorin Themelore të Shtetit në Podgoricë për shkak të dyshimit të bazuar se A.Ç. ka paraqitur një dokument autentik arsimor në procesin e njohjes së një dokumenti arsimor të huaj.

“Duke vendosur lidhur me kërkesën e paraqitur për njohjen e dokumentit të huaj për arsimin e lartë të fituar, institucioni kompetent i arsimit të lartë ka konstatuar se dokumenti i bashkëngjitur nuk është lëshuar në atë institucion dhe se ai nuk është autentik, për këtë arsye me arsye dyshohet se A. Ç ka kryer veprën penale të falsifikimit të dokumentit nga neni 412 i Kodit Penal të Malit të Zi”, thuhet në njoftimin e Ministrisë.

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Inovacionit, siç shtojnë ata, do ta vazhdojë këtë praktikë edhe në të ardhmen dhe presin që autoritetet kompetente, brenda kompetencave të tyre, të ndërmarrin të gjitha masat dhe veprimet e nevojshme për të përcaktuar pretendimet nga aplikacioni dhe , në këtë mënyrë, së bashku të ofrojnë një përgjigje adekuate institucionale dhe sistematike ndaj keqpërdorimit të dokumenteve arsimore.

  • 1

    Radio