SPORT Više

Kalezić:“Daćemo sve od sebe da ostanemo u takmičenju, kadeti da se odozovu klubu“

Prej tvteuta11:32 26 Maj 2020

Fudbalska prvenstva u Crnoj Gori će se nakon gotovo tri mjeseca ponovo nastaviti od 30. maja, dok će se utakmice Druge crnogorske fudbalske lige igrati od 3. juna. Fudbaleri „Otrant Olympic“-a nastavak prvenstva startuju u punom sastavu i solidnoj kondiciji, obzirom na to da prema riječima predsjednika kluba Safeta Kalezića okolnosti nijesu dozvolile dovoljno vremena za održavanje pripremnih treninga.

„Znamo dobro da  nešto što izgubite za nedjelju dana, što se tiče kondicije ili uslijed povrede, potrebno je mjesec dana , potrebno je mjesec dana da bi ste se vratili na nivo na koji ste bili prije toga.  Zamislite koliko je potrebno nakon tri mjeseca pauze, iako su neki trenirali kod kuće koliko su mogli, to nije bilo dovoljno. Ritam utakmica do kraja je jako zgusnut, da bi se stiglo da se završi da bi početak prvenstva bio negdje u avgustu mjesecu“, tvrdi Kalezić. 

Do kraja prvenstva ostalo je još četrnaest kola, a prema riječima Kalezića fudbaleri su u dobroj poziciji jer su treneru Džemalu Kaplanbeguu na raspolaganju gotovo dva tima, seniori i kadeti. Predsjednik Otranta imao je i primjedbe na pokazanu odgovornost kadeta, koji u velikom broju nijesu prisustvovali treninzima i koji takvim ponašanjem ugrožavaju i seniore.

„Kadeti se nijesu odazvali na poziv kluba, kompletan prvi tim i njegovi rezultati zavise i od kadeta, jer uslijed neigranja kadeta –  kažnjavaju se i seniori. U situaciji u kojoj se trenutno nalazimo,to bi za nas značilo momentalno ispadanje iz Prve lige. Htio bih da apelujem na naše fudbalere kadete da dolaze na treninge i da ne dozvole sebi da zbog njih trpe njihovi saigrači, kompletan prvi tim i ljudi koji stoje iza Uprave kluba.“

Prema odluci Fudbalskog saveza Crne Gore, klubovi Druge lige dobiće jednokratnu pomoć od 15 hiljada eura, koja bi trebala biti uplaćena tokom ove sedmice. Kalezić kaže da ta pomoć znači ali da nije velika, i da se njome mogu pokriti jedan dio zarada za fudbalere kao i dio dugova za adaptaciju svlačionica nadomak terena.

„Sigurno je da sam očekivao više, međutim, nadam se da ćemo sa time uspjeti da preguramo početak, uzimajući u obzir i tešku finansijsku situaciju u koju se nalazi Opština Ulcinj.  Ova pomoć od 15.000 eura značiće nam da isplatimo dio zarada za prethodne mjesece, ali i da isplatimo dugovanja koja su nastala nakon adaptacije svlačionica“, kaže predsjednik Otranta. 

Najveća investicija u posljednjem periodu, saniranje i adaptacija svlačionica koja je bila višegodišnji kamen spoticanja za igranje utakmica na domaćem terenu je nedavno otklonjen, a stadion na Velikoj plaži dobio je i bolju travu na kojoj će fudbaleri Otranta igrati domaće mečeve.

„Uloženo je puno novca u svlačionice i na samom terenu, postavljena je nova trava, jer je i to bio jedan od uslova saveza za održavanje utakmica na stadionu. Opština nam je tu izašla u susret, i shvatili su da je od velikog značaja igranje na domaćem terenu.“

U skladu sa odlukom Međunarodnog fudbalskog borda, treneri će do kraja sezone imati pravo da zbog inteziteta mečeva izvrše po pet umjesto dosadašnje tri izmjene tokom meča, a uprava kluba dužna je da produži ugovore igračima do kraja sezone, što je slučaj i u Otrantu. Prvu utakmicu u nastavku drugog dijela prvenstva fudbaleri Otranta igraće sa ekipom „FK Jezero“ iz Plava, te Kalezić očekuje da će Otrant imati priliku da ostane u drugoj ligi.

  • 1

    Radio