AKTUELNO Više

JPU „Solidarnost“ – Rekordan broj djece upisan u vrtić

Prej tvteuta13:22 12 Septembar 2018

U novoj školskoj godini u Javnoj predškolskoj ustanovi „Vrtić Solidarnost“ ove godine upisano je preko 410 mališana. Direktorica ove institucije Vera Kostić za TV Teuta je kazala da je pozitivno iznenađena brojem upisane djece, te je ove godine formirana još jedna vaspitna grupa zbog većeg broja djece.
„Prostorije u kojima djeca borave su okrečene i dezinfikovane te će djeca boraviti u učionicama koje ispunjavaju standarde. Što se tiče broja upisane djece, taj broj je znatno veći u odnosu na prethodne godine, posebno uzimajući u obzir činjenicu da neki roditelji i dalje upisuju svoju djecu u neku od vaspitnih jedinica. Ove godine smo zbog obima djece jednu vaspitnu grupu podijelili na zadovoljstvo roditelja“, kazala je Kostićeva.
Nova interaktivna služba ove godine je dostupna i mališanima u Štoju, te je tako upisano petnaestak djece na crnogorskom i šest mališana na albanskom jeziku. Iako je na početku planirano da ovaj objekat radi jednom sedmično, zbog velikog interesovanja interaktivna služba radi tokom cijele sedmice.
„Na zadovoljstvo roditelja i djece, ove godine otvorili smo interaktivnu službu pri Osnovnoj školi „Marko Nuculović“ u Štoju, za čem se zahvaljujemo i direktoru škole Dulju Aslaniju koji nam je ustupio prostor ove škole. Ovim putem apelujem i na roditelje sa tog dijela grada da djecu upišu u taj objekat, jer ukoliko se broj upisane djece poveća, postoji mogućnost izgradnje novog vrtića za djecu u tom naselju“, zaključuje Kostić.

 

  • 1

    Radio