Uncategorized Više

JP „Nacionalni parkovi“:Usvojen izvjestaj o radu za Solanu za prosli period

Prej tvteuta16:49 7 Novembar 2017

 

UO je usvojio Odluku o usvajanju Izvještaja o radu za Solanu „Bajo Sekulić“ u Ulcinju za period od septembra 2016 – avgusta 2017. godina. Izvještaj se odnosi na ključne aktivnosti koje je JPNPCG sprovelo na ovom području u cilju očuvanja, zaštite i unaprjeđenja  biodiverziteta. Takođe, UO je usvojio Odluku o obrazovanju Savjetodavnog tijela za Ulcinjsku solanu kao radno tijelo Upravnog odbora.

Podsjećamo da je shodno zaključcima Vlade Crne Gore, JPNPCG, počev od 24.08.2015. godine, zakupac cjelokupne imovine privrednog društva AD Solana „Bajo Sekulić“ u stečaju, kao i da je septembra iste godine JPNPCG pokrenulo inicijativu o formiranju Savjetodavnog tijela za solanu. Imajući u vidu da UO odlučuje o obrazovanju radnih tijela, u ovom slučaju se upotpunjava ranije osnovano Savjetodavno tijelo članovima iz drugih institucija kako bi se doprinijelo efikasnijoj saradnji na zaštiti, razvoju i promociji prostora Solane.

Na Sjednici se, takođe, UO upoznao sa Izvještajem nezavisnog revizora za 2016. godinu. U vezi sa Informacijom o realizaciji projekata koji se finansiraju iz sredstava Kapitalnog budžeta, istaknuto je da je potrebno forsirati dinamiku realizacije istih i puno poštovanje zadatih rokova.

 

PR Služba

  • 1

    Radio