Aktuale Më shumë

Jemi partnerë vetëm nëse pjesë e procesit nuk është PDS

Prej tvteuta09:28, 17 Dhjetor 2021

Deputeti demokrat i Malit të Zi, Danillo Sharanoviq, vlerësoi se dilema në lidhje me Memorandumin për Bashkëpunim ndërmjet partive të qeverisë dhe pakicave është e arsyeshme, sepse nënshkruesit e tij shmangin të thonë nëse ai është një hyrje në qeverinë e re, apo do të thotë se ka mundësi që PDS të jetë një parti me të cilën do të ndërtohej një partneritet në të ardhmen.

Ai në programin e mëngjesit të TVCG tha se presin që nënshkruesit e dokumentit t’u japin garanci se memorandumi nuk është hyrje në përvetësimin e vullnetit elektoral të qytetarëve.

Ai gjithashtu vlerëson se është tregues se Memorandumi për bashkëpunim ndërmjet partive të qeverisë dhe pakicës doli dy ditë pasi opozita hoqi dorë nga iniciativa për mosbesimin e Qeverisë së Malit të Zi.

Ai theksoi se dora e tyre e sinqertë ka qenë gjithmonë e shtrirë ndaj partive minoritare dhe dëshmi për këtë, siç thotë ai, është përkrahja e pakicës e demokratëve për partitë shqiptare në Tuz, që PDS në atë komunë të shkojë në opozitë.

  • 1

    Radio