TURIZAM @sr Više

Jelušić: „U narednom periodu izmjene za zakupce plaža , uskoro novi  tender za objekte na Bojani“

Prej tvteuta10:15 18 Septembar 2018

Direktor JP Morsko dobro Crne Gore Predrag Jelušić je u intervjuu za RTV Teuta kazao da se u narednom periodu priprema nekoliko izmjena koje se tiču tendera za kućice na Adi Bojani, davanja pod zakup plaža na crnogorskoj obali.

„Mi ćemo od sada imati striktnu politiku što se tiče Ade  Bojane, jer postoji realna opasnost da ukoliko se dozvoli dalja izgradnja novih objekata na tom lokalitetu to bi moglo dovesti do narušavanja prirodne okoline. Već od kraja ove godine postoji mogućnost da zainteresovani i potencijalni vlasnici produže ugovor o zakupu do 2020. godine. Mi smo podnijeli tužbe protiv nekoliko desetina vlasnika tih objekata i sigurno je da nećemo dozvoliti da neko ko ne izmiruje obaveze prema državi bude vlasnik ili zakupac takvih objekata u budućnosti“, tvrdi Jelušić, koji je rekao da je za period od 2016.-2018. godine sa tog lokaliteta naplaćeno oko 880 hiljada eura.

Jelušić je kazao da rok do  2020. godine nije određen slučajno, već da se , kako kaže u bliskoj budućnosti može očekivati „puna turistička valorizacija Ade Bojane“.

Za zakupce plaža spremaju nova pravila kojima će nastojati da sve plaže urede po svim standardima koji važe i u Mediteranu.

„Svaka plaža će imati sve detaljne podatke o broju ležaljki, uslugama, nastojaćemo i da uvedemo posebne kategorije za „pet friendly“ plaže, dok će zakupci imati mogućnost da plaže uzmu pod zakup za period od pet godina.

„Zakupci će imati duži period za uzimanje pod zakup lokaliteta, dok ćemo mi sa druge strane biti rigorozniji i pratićemo poštovanje svih pravila ugovora“, najavljuje Jelušić.

  • 1

    Radio