SliderMN Više

Jedna politička era završena, moramo se okrenuti ekonomskim temama

Prej tvteuta11:57 3 April 2023

Nakon juče završenih predsjedničkih izbora, poznat je novi predsjednik Crne Gore. Jakov Milatović je sa oko 70 hiljada glasova razlike, pobijedio aktuelnog predsjednika države i šefa Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića. Građanski aktivista Dževdet Pepić je za jutarnji program Televizije Teuta kazao da je ovakva razlika u glasovima pomalo neočekivana, te očekuje promjenu u politici crnogorskih partija.

„Za mene nije bilo toliko očekivano, očekivao sam naravno da će Jakov Milatović pobijediti, ali da će to biti negdje oko 53-54%, ali šta nam ovo govori. Ovo govori da se jedna politička era morala završiti, ja kažem za gospodina Đukanovića da sve i da je sve pozlatio do sada, njemu bilo vrijeme da se povuče, a ovo pokazuje da je građanima Crne Gore dosta političkih igara, i da je vrijeme da se okrenemo onome od čega živimo, a to je ekonomija“, kazao je Pepić.

On je ocijenio da je Milo Đukanović nastupio dosta državnički i prilikom poraza na izborima 2020. godine ali i u sinoćnjem obraćanju nakon objavljivanja izbora.

„Očekujem da se sada stvarno mora sjesti, nema tolike euforije narčito nema euforije, jer su i građani duboko svjesni da se mi nalazimo u jednoj veoma teškoj prije svega ekonomskoj situaciji, i da se nešto uraditi kako da se što prije izvučemo iz krize“,  zaključuje Pepić.

Više poslušajte u intervjuu ispod:

  • 1

    Radio