POLITIKA Više

Jedna osoba lišena slobode zbog paljenja i bacanja baklje

Prej tvteuta23:29 25 Februar 2016

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su lišili slobode i danas, 25. februara 2016. godine, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv M.S. (28) iz Podgorice, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu. Takođe, protiv jednog lica, maloljetnog L.B. (16) iz Podgorice, podnijeta je prekršajna prijava iz Zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

Sumnja se da je M.S, 23. februara 2016. godine na sjevernoj tribini gradskog stadiona Pod Goricom, u toku održavanja fudbalske utakmice Prve crnogorske lige između FK ,,Budućnost” iz Podgorice i FK ,,Sutjeska” iz Nikšića, u jednom trenutku zapalio pirotehničko sredstvo – baklju, kojom je mahao iznad glave a potom ju je bacio na donji dio sjeverne tribine.

Maloljetni L.B. je, kako se sumnja, neposredno prije početka utakmice, prilikom ulaska na stadion, pokušao da unese baklju, u čemu su ga spriječili policijski službenici koji su pregledom pronašli baklju i oduzeli je.

O događajima je obaviješten državni tužilac u ODT u Podgorici koji je ocijenio da u ponašanju M.S. ima elemenata bića krivičnog djela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, te je naložio da se M.S. liši slobode i da mu se uz krivičnu prijavu privede na dalju nadležnost.

Za postupanje L.B. državni tužilac je ocijenio da nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, te su stoga policijski službenici protiv ovog lica Područnom organu za prekršaje u Podgorici podnijeli prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz čl. 23 st. 1 t. 6 Zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

                                    

  • 1

    Radio