„Jedino osnaživanjem domaće proizvodnje možemo ojačati tržište“ (VIDEO)

Prej tvteuta14:12 11 Oktobar 2021

Od početka pandemije građani naše zemlje spremno su očekivali nestašice i poskupljenja. Ipak, do većih skokova cijena prethodne godine nije došlo, ali je to slučaj u ovoj godini. Vlasnik lanaca marketa i pogona pakirnice „SARS“ u Ulcinju, Rizo Hajdarpašić, kazao je da u posljednjem periodu ne raste samo cijena goriva već i druge namirnice i proizvodi.

„Sve što imamo na tržištu uglavnom je roba iz uvoza. Tu mi ne možemo puno toga da izmijenimo jer te cijene ne zavise od nas, ono što je do nas je da mi koji se bavimo prodajom, na veliko ili malo, da pravimo neki balans, da krajnji proizvod bude pristupačan potrošaču“, kazao je Hajdarpašić, koji smatra da država mora stati iza domaćih proizvođača i poljoprivrednika, i da se na rafovima u prodavnicama nađe što više domaćih proizvoda.

On ocjenjuje da je tržište stabilno, te i da trgovine neće morati drastično da mijenjaju cijene.

„Mi sve od osnovnih životnih namirnica uvozimo. Ono što mogu da garantujem je da robe neće faliti na tržištu, mi smo i u prošloj godini funkcionisali dobro, imali smo zaliha, pravili dugoročni plan poslovanja i tako smo funkionisali u prošloj godini. Mi smo malo tržište, drugačija je situacija u nekim većim zemljama. Što se tiče cijena, ja očekujem stabilizaciju cijena u skorijem periodu, ako se situacija sa pandemijom smiri u svijetu“, zaključuje Hajdarpašić.

Više poslušajte u intervju iz emisije „Novi dan“:

  • 1

    Radio