Sociale Më shumë

Janjusheviq: Kriporja nuk është vetëm problem shtetëror. Presim mbrojtjen e saj

Prej tvteuta10:56, 28 Janar 2019

Drejtoresha ekzekutive e Qendrës për mbrojtjen e zogjvae, Svetllana Janjusheviq, e cila ishte e ftuar në emsionin e mëngjesit të TV Teuta, tha se gjuetia ilegale në Kripore është mjaft e përhapur dhe se ato si organizatë gjatë gjithë kohës bëjnë monitorimin e situatës dhe njoftojnë opinionin publik për rastet e evidentuara. Ajo shtoi se problemi nuk qendron tek gjuetarët e rregullt por tek ato ilegal, dhe se kjo organizatë nuk bën fajtorë askënd në mënyër presonale , pasi janë institucionet ato që duhet të bëjnë procesimin e tyre. Nga kjo organizatë studimi për mbrojtjen e Kripores nuk ka marrë dritë jeshile, pasi sipas tyre ekziston dallim në mjetet financiare të parashikuara, dallim që mund të shkojë deri në 10 milionë euro.Gjithsesi ato presin që ç[shtja e mbrojtjes së Kripores, e cila tashmë nuk është vetëm problem shtetëror, të zgjidhet në mënyrë të civilizuar.

  • 1

    Radio