Sociale Më shumë

Janë krijuar kushtet për organizimin e gjuetisë

Prej tvteuta16:47, 18 Janar 2017

Në disa zona të caktuara  të gjuetisë në Malin e Zi, me përmirsimin e motit janë krijuar kushtet  për tu lejuar organizimi i gjuetisë , ku shrytëzuesit e zonave të gjuetësë duhet t’I marrin të gjitha masat e përcaktuara , me  theks  të veçantë  në  siguri  në përputhje me rregullat dhe dokumentet e planifikimit.

Siç shpjegohet nga  Ministria  e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, kushtet për  ndalim të përkohshëm të gjuetisë në Malin e Zi janë krijuar në fillim të vitit, për shkak të kushteve të këqija atmosferike që janë pasqyruar me temperatura shumë të ulëta, ngrica jashtëzakonisht të larta me shtresa të dëborës  kryesisht mbi 30 centimetra .

  • 1

    Radio