Jacović:“U planu povećanje broja parking mjesta i uvođenje parkomata“

Prej tvteuta14:18 7 Oktobar 2021

Prethodna godina ostavila je praznu kasu u gotovo svim preduzećima u Ulcinju, a pandemija je umnogome umanjila prihode i Javnog preduzeća Parking servis. Međutim, ova godina bila je uravnotežila finansije preduzeća, a ostalo je i dovoljno sredstava kako za eventualne investicije.

„Izašli smo iz jedne vrlo teške situacije, finansijske i zdravstvene, imali smo do maja mjeseca 17 radnika koji su preboljeli kovid. U toku sezone smo stabilizovali poslovanje Parking servisa, možemo reći da smo zadovoljni i finansije su na nivou od 90% u odnosu na rekordnu 2019. godinu“, kazao je direktor ovog preduzeća Aleksandar Jacović.

I ove godine uložena su sredstva za uređenje postojećih parkirališta, dok su već u toku neke nove investicije, a jedna od njih – izgradnja novog parking mjesta u centru grada nedavno je otpočela. Sa druge strane, zbog najavljenih novih investicija u nekim djelovima grada biće uklonjena postojeća parking mjesta, te iz tih razloga postoji mogućnost izgradnja novih garažnih mjesta u dijelu ka Maloj plaži.

„Jedan dio sredstava smo već uložili za uređenja mjesta gdje je makadam, a u ovim danima u saradnji sa Opštinom Ulcinj uređujemo novo parkiralište sa 80 parking mjesta kod zgrada Solidarnosti. Identifikovane su neke nove mikro lokacije i vjerujem da ćemo uspjeti da povećamo broj parking mjesta za još 500“, dodaje Jacović, navodeći da se pregovara oko uređenja novih parking mjesta kod stare uljare, restorana Holegra, Pinješu i drugo.

Iako najavljivano ranije, bulevar Teuta još uvijek nema parking mjesta a Jacović vjeruje da bi se i u tom dijelu grada uskoro mogli formirati. Na pitanje kako ocjenjuje saradnju Parking servisa sa Komunalnom policijom, Jacović smatra da je saradnja bila solidna, ali da je zbog nedostatka kadra komunalna policija bila preopterećena drugim poslovima u okviru svojih nadležnosti, te da nijesu uvijek mogli  izaći u susret građanima.

Direktor Parking servisa vjeruje da će  uz saglanost Opštine Ulcinj jedan dio parking mjesta biti besplatan. Iz JP Parking servis najavljuju postavljanje novih parkomata u gradu, koji prati trendove regulisanja saobraćaja kao i u ostalim turističkim gradovima. Radi tenderskih procedura koje se zakonski moraju ispoštovati, nadaju se da će pomenuta investicija koju pokrivaju iz svojih sredstava biti realizovana do kraja godine, zaključuju iz ovog preduzeća.

S. Vukčević

  • 1

    Radio