AKTUELNO Više

Izvođač radova na Adi trebao bi biti poznat do kraja sedmice

Prej tvteuta14:08 12 Januar 2021

 

U Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom Crne Gore održano je javno otvaranje ponuda za odabir izvođača radova po Projektu hitnih interventnih radova u cilju zaustavljanja erozije plaže na zapadnom dijelu Ade Bojane, a koji je uradio profesor Sava Petković. Pristigle su dvije ponude, a odabrani izvođač radova će imati zadatak da u narednih nekoliko dana počne sa radovima na koje se čeka već predugo. Prema riječima predsjednika borda direktora Morskog dobra Džaudeta Cakuljija, do kraja sedmice bi trebao da se odabere izvođač ovih radova.

“ Komisija je već odlučivala o tom tenderu, jedna je ponuda bila neispravna te sada čekamo da prođe zakonski rok za podnošenje žalbe da bi se proglasio pobjednik. Vjerujem da ćemo u naredne dva dana znati koja će firma biti izvođač radova i da bi se ugovor o početku radova trebao sklopiti što prije“, kazao je Cakulji.

Obzirom na to da je prošlo skoro mjesec dana od zatvaranja tendera a da je nevrijeme posljednjih sedmica umnogome pogoršalo stanje na objektima HTP Ulcinjska rivijera, Cakulji se nada da će radovi početi do kraja mjeseca.

Posljednje nevrijeme znantno je oštetilo ionako već urušene objekte na Adi, a šteta na objektima Hotelskog turističkog preduzeća „Ada Bojana“ dostiže cifru od gotovo pola miliona eura.

  • 1

    Radio