POLITIKA Više

IZVIĐAČKI ODRED „24.NOVEMBAR“ IZ BARA POSJETIO TELEVIZIJU TEUTA

Prej tvteuta21:01 23 April 2016

Članovi barskog izviđačkog odreda „24.novembar“ posjetili su našu televiziju i time spojili lijepo i korisno. Oni su, samo za nas predstavili svoje vježbe na prostoru Velike plaže, a zapravo je glavni razlog njihovog dolaska bio taj da pozovu mlade iz Ulcinja i lokalne organe da ponovo porade na aktiviranju izviđačkog odreda koji je u našem gradu nekada postojao, što danas nije slučaj.

Skautizam u Crnoj Gori postoji od 1928. godine. Savez izviđača Crne Gore ima jedinice u gotovo svakom gradu, danas broje oko dvadesetak jedinica i samostalnih četa, sa hiljadu i 500 članova. Od 2006. godine, Savez se osamostalio, pa mu je 13. jula 2008. godine u Koreji dodijeljena Povelja o prijemu u Svjetskoj organizaciji Skauta.

Izviđaštvo je jedno veoma zanimljivo iskustvo za mlade, a biti skaut znači biti spreman za razne okolnosti u kojima se možemo naći kada se otisnemo u prirodu. Televizija Teuta ovim putem poziva sve lokalne organizacije i zainteresovane građane da zajedničkim snagama formiraju izviđački odred i u našem gradu.

  • 1

    Radio