AKTUELNO Više

Izuzetno složeno stanje u Ulcinju, sve veći broj pozitivnih zabrinjava

Prej tvteuta15:08 2 Mart 2021

Visoke brojke inficiranih ali i česti smrtni ishodi od posljedica koronavirusa u Ulcinju daju za pravo građanima da budu veoma zabrinuti.  Direktorica Doma zdravlja Ulcinj dr Sadija  Holaj u telefonskom razgovoru za našu televiziju kazala je da je već tokom  prve smjene u toku današnjeg dana pregledano  95 pacijenata, i urađeno 29 brzih testova od kojih je 16 testova pozitivno.  Najveći teret imaju ljekari koji za sada, još uvijek uspijevaju da pregledaju sve pacijente koji u dom zdravlja traže pomoć, kako u kovid ambulanti tako i putem patronažne službe.

„Svi radnici Doma zdravlja Ulcinj maksimalno se zalažu da svim pacijentima pruže adekvatnu zdravstvenu njegu i pomoć, a pogotovo u kovid ambulantama su jako angažovani i rade bez prestanka u dvije smjene. Pomoć se pruža u okviru ambulante, ali i putem  patronažne službe i kućnih posjeta za bolesnike kojima je to potrebno“, kazala je Holaj.

Samo danas je u Ulcinju registrovano 29 novopozitvnih slučajeva, dok je istovremeno dvoje pacijenata iz Ulcinja preminulo od posljedica kovida. Broj aktivnih slučajeva u Ulcinj je 357. Kako bi se spriječilo dalje širenje koronavirusa u opštinama sa visokom incidencijom, od danas je u šest opština na snazi zabrana međugradskog saobraćaja koja važi za nekoliko crnogorskih opština u koje spada i Ulcinj.

Podsjetimo, na hitnom online sastanku Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje koji je održan u ponedjeljak, upućen je zahtjev   Ministarstvu zdravlja  od kojeg je zatraženo pooštravanje mjera u Ulcinju u narednih petnaest dana, u vidu zatvaranja škola i predškolskih ustanova, zabrane javnih okupljanja na javnim mjestima, sportskih kladionica, automat klubova kao i teretana i sportskih sala.

  • 1

    Radio