AKTUELNO Više

Izrada novog petogodišnjeg plana za privremene objekte nakon ljeta

Prej tvteuta09:01 20 Jun 2018

Nakon usvajanja prostorno urbanističkog plana za područje Ulcinja, u prethodnih godinu i po dana u lokalnom  Sekretarijatu za prostorno planiranje i urbanizam rade na usvajanju prostornih planova za određene djelove grada. Većina je usvojena ali se još uvijek čeka na potvrdu i usvajanje novih planova za nekoliko naselja.
„Planovi za naselja Pinješ 3 i Liman 2 prošli  su javne rasprave, te se za ta dva plana očekuje razmatranje pristiglih primjedbi. Planovi za naselja Novi centar, Borova šuma, DUP Hoteli i vile i Đerane 1 još uvijek nijesu prošli javne rasprave. Ukoliko ti planovi do 15. jula ne budu usvojeni , oni prema odredbi Ministarstva prestaju da važe“, kazao je sekretar Sekretarijata Aleksandar Dabović.
 Prethodne godine donijet je trogodišnji plan za privremene objekte na području opštine Ulcinj, međutim u drugoj polovini godine desile su se velike promjene u uređivanju okoline koje je usvojilo Ministarstvo turizma i održivog razvoja koje su obuhvatile i ovaj segment uređenja prostora. Nakon završetka ljetnje sezone objekti privremenog karaktera biće uvršteni u novi petogodišnji prostorni plan.
„Privremeni objekti će poslije oktobra ići na reviziju postojećih objekata. Sekretarijat će raditi pripremne poslove, te će nakon toga novi plan biti proslijeđen Ministarstvu na dalje usvajanje i razmatranje“, zaključuje Dabović.

  • 1

    Radio