SliderMN Više

Izložbom i literarnim radovima obilježili Dan Crvenog krsta

Prej tvteuta15:35 29 Novembar 2022

Povodom Dana Crvenog krsta Crne Gore, u prostorijama opštinske organizacije Crvenog krsta u Ulcinju, upriličena je dodjela nagrada najljepšim i najboljim likovnim i literarnim radovima, na temu „Humanost i dobrota su prve ljudske dužnosti“. Radovi, kako literarni tako i likovni prikazali su da djeca najbolje znaju da prepoznaju humanost i uzvišene emocije. Od mnogo pristiglih radova nagrađeni su radovi učenika osnovnih škola „Boško Strugar“ i „Maršal Tito“, a među njima su se, sa likovnim radovima  izdvojili Rialda Karađuzović, Sibora Kolari, Sara Halilović, Matea Mirović, Angelina Smiljić, Hesa Gorana. Sa literarnim radovima oduševili su Armin Peku, Helena Đakonović, Elena Dašić, Una Purlija, Natalija Vujošević i Albina Kovačević.

U Crvenom krstu su učenike dočekali sa velikim emocijama, jer su, kako kaže, oduševljeni u kojoj mjeri djeca najbolje prepoznaju najuzvišenije ljudske vrijednosti, ali i o značaju Crvenog krsta.

Na današnji dan, prije 147 godina osnovana je organizacija Crvenog krsta Crne Gore, kao prva na Balkanu a dvadeset druga u Svijetu. Crveni krst Crne Gore osnovan je 1875. godine, što Crnu Goru svrstava među prve zemlje u Svijetu koja se pridružila ovoj međunarodnoj humanitarnoj organiazciji. Njen značaj od tada do danas samo je rastao i dobijao na sve većem značaju.

  • 1

    Radio