SliderMN Više

Izborni dan: Do 9 sati izlaznost u Ulcinju 2.63%

Prej tvteuta08:23 19 Mart 2023

U Crnoj Gori danas se održavaju predsjednički izbori. Na izborima učestvuju lideri Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, Nove srpske demokratije Andrija Mandić, Demokrata Aleksa Bečić i Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović. Kandidati za predsjednika države su i jedan od lidera Pokreta Evropa sad Jakov Milatović, poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković i influenser Jovan Radulović.

Građani Crne Gore danas biraju predsjednika. Biračka mjesta su otvorena od sedam do 20 sati. Izborna tišina traje večeras do 20 časova.

Prema podacima Centra za demokratsku tranziciju, do 8 časova glasalo je 2.9% upisanih birača.

Kandidati na izborima za predsjednika Crne Gore treba da se uzdrže od proglašavanja pobjede dok se ne prebroji svaki glas, rekao je predsjednik Državne izborne komisije (DIK) Nikola Mugoša.

CDT je saopštio da je do 9 časova svoje pravo glasa iskoristilo 7% upisanih birača  ili 37,700 birača. Na jugu je do 9 sati glasalo 5,6% birača.

U Ulcinju je do 9 časova glasalo 545 upisanih birača, ili 2.63%.

U Ulcinju je zabilježena nepravilnost u Osnovnoj školi „Marko Nuculović“ u Štoju (BM br. 10 ) glasanje počelo sa polusatnim zakašnjenjem, zbog ponovnog prebrojavanja glasačkih listića.

Jutro na biračkim  mjestima protiče mirno.

  • 1

    Radio