POLITIKA Više

ISTORIJSKA POSJETA JEDANAEST AMBASADORA I ŠEFA DELEGACIJE EU U ULCINJU: „NASTAVIĆEMO DA PODRŽAVAMO SVE ZNAČAJNE PROJEKTE“

Prej tvteuta09:02 11 Oktobar 2017

Ambasadori  jedanaest zemalja članica Evropske Unije i Šef delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav boravili su u posjeti Ulcinju. Tokom zvaničnog sastanka razgovarano je o postignum rezultatima i problemima koji se tiču opštine Ulcinj. Šef delegacije Aivo Orav kazao je da mu je čast što je boravio u Ulcinju i što je sa gradonačelnikom imao priliku da razgovara o projektima EU koji se tiču Ulcinja.

„Pored razgovora sa predsjednikom o napretcima Crne Gore u pristupanju Evropskoj Uniji, dobili smo i kratki pregled projekata koji se sprovode pod pokroviteljstvom Unije, te će se i naša saradnja nastaviti“, kazao je Orav.
Orav je  kazao da EU godišnje Crnoj Gori daje 35 miliona eura, kroz pretpristupnu pomoć, a na pitanje novinara da li je zadovoljan kako se implementiraju projekti u Ulcinju, Orav je kazao da „nije bitno da li je zadovoljan on, već da građani Crne Gore i Ulcinja budu zadovoljni“.

„Građani treba da budu ti koji će kazati da li su zadovoljni postignutim ili ne, jer ukoliko oni osjećaju da su ovim sredstvima bliži EU onda smo i mi naravno srećni.  Unija podržava na desetina projekata u Crnoj Gori, a Valdanos je jedan od projekata koji je na listi, te smo ovom prilikom posjetili maslinjake u zaleđu Valdanosa ali i Solanu o kojoj smo mnogo čuli „, dodao je Orav. „Sa ekološkog aspekta Solana je jako važna kako za  stanovnike Crne Gore tako i za cijelu Evropu, tako da ćemo svakako nastaviti da pratimo sva dešavanje oko nje“, zaključio je Orav.

Predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu je nakon sastanka sa brojnom delegacijom, koja je na prijatno iznenađenje u Ulcinj stigla autobusom, kazao da je ova posjeta dokaz da je Evropska Unija podrška Ulcinju ali i Crnoj Gori.

„Projekti koji se realizuju na nivou Crne Gori  prisutni su i u Ulcinju, te se stoga  moramo pripremiti kako bi iz  EU fondova iskoristili što više sredstava za implementaciju budućih projekata, koji će se u najvećoj mjeri ticati regulisanja vodovodnog, kanalizacionog i elektrosistema. U saradnji sa Ministarstvima i Vladom Crne Gore konkurisaćemo na tim projektima i siguran sam da ćemo ubrzo imati konkretne investicije“, kazao je Cungu.

  • 1

    Radio