Ekonomi Më shumë

Investitorët e turbinave me erë në Mozhur qëndruan në Ulqin

Prej tvteuta14:35, 8 Gusht 2019

Investitorët e turbinave me erë në Mozhur qëndruan sot për vizitë në Komunën e Ulqinit, ku u pritën nga kryetari Loro Nrekiq dhe sekretari për buxhet dhe financa, Sead Osmanoviq . Kompanija Enemalta plc është prestigjioze  në sektorin  e  prodhimit të energjisë diellore dhe  prej disa vitesh vepron dhe në qytetin tonë. Mysafirët  u interesuan  për zgjerimin e veprimtarisë së tyre  dhe obligimet që ata kanë ndaj  komunës respektivisht organeve shtetërore. Kryetari Nrekiq tha se  Komuna e Ulqinit është tejet e interesuar për bashkëpunim dhe se tek ajo investitorët mund të llogarisin ne nje partner të sinqertë. Ai u interesua edhe për  punësimin e komunitetit dhe angazhimin e  ndërmarrjeve lokale në projektin e kësaj kompanise. Enemalta plc dhe ajo kineze Shanghai Electric Power Engineering  pritet që së shpejti të realizojnë vazhdimin e projektit të tyre në Mozhur dhe me këtë rast e ftuan kryetarin Nrekiq që të jetë mysafirë i kompanisë në Panairin e Shangait dhe të njihet për së afrmi me të arriturat botërore dhe inovacionet  në fushën e energjisë diellore.    

  • 1

    Radio