AKTUELNO Više

Interkulturalna studijska posjeta medresi „Mehmet Fatih“

Prej tvteuta14:18 13 Maj 2022

Tokom ove nedjelje, učenici Srednje škole „Bratstvo jedinstvo“ iz Ulcinja, okupljeni oko projekta „Interkulturalna komunikacija mladih: izazovi i mogućnosti“, realizovali su posebnu studijsku posjetu Medresi „Mehmet Fatih“ u Tuzima.

Učenici dviju srednjih škola imali su priliku da međusobno razmjene nesvakidašnja iskustva – da saznaju kako se odvija nastavni proces i kako izgleda život u učeničkom domu u jednoj srednjoj vjerskoj školi, koji su izazovi, mogućnosti i dostignuća ove obrazovne ustanove i obrnuto.

Čitava posjeta je protekla u veoma prijateljskoj atmosferi između učenika različitog nacionalnog, vjerskog, jezičkog i kulturnog porijekla.

Ovu praksu interkulturalnih posjeta NVO „Novi Horizont“ sprovodi već godinama, sa ciljem osnaživanja mladih za promovisanje kulture tolerancije, prihvatanja različitosti i poštovanja ljudskih prava.

Projekat podržava Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava Crne Gore u okviru javnog konkursa za finansiranje projekata NVO u oblasti zaštite i promovisanja ljudskih prava.

 

  • 1

    Radio