SliderMN Više

Inspekcije UIP-a u Ulcinju i Cetinju izdale preko 20 prekršajnih naloga u iznosu od 13.150 eura

Prej tvteuta08:47 13 Januar 2023

Tokom prethodnih nekoliko dana udruženim akcijskim kontrolama inspekcija rada, sanitarna i turistička inspekcija kontrolisale su ugostiteljske objekate na teritoriji opštine Ulcinj kao i Prijestonice Cetinje.

Sanitarna inspekcija je u Ulcinju izdala osam prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 5.000 eura, inspekcija rada tri prekršajna naloga u iznosu od 1.350 eura dok je turistička  inspekcija izdala dva prekršajna  naloga u iznosu od 900 eura i podnijet je jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka dok je u jednom slučaju subjektu nadzora ukazano na otklanjanje nepravilnosti.

U Prijestonici Cetinje inspekcija rada je izdala jedan prekršajni nalog u ukupnom iznosu od 1.100 eura i podnijet je jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Sanitarna inspekcija  je izdala šest prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 4.200 eura dok je turistička inspekcija izdala jedan prekršajni nalog u iznosu od 600 eura.

Utvrđene nepravilnosti su se odnosile velikim dijelom na konzumiranje duvanskih proizvoda u ugostiteljskim objektima, neoglašavanje slobodnog radnog mjesta, neisticanje cjenovnika u ugostiteljskim objektima, reklamiranje vrste i kategorije suprotno rješenju o obavljanju ugostieljske djelatnosti kao i na neposjedovanje uredno ovjerenih sanitarnih knjižica.

Uprava za inspekcijske poslove će i u narednom periodu organizovati akcije pojačanog nadzora  u svim opštinama širom Crne Gore i na taj način učiniti sve da stane na kraj nelegalnom poslovanju kada je u pitanju rad privrednih subjekata.

  • 1

    Radio