SliderMN Više

Inspekcije beskrupulozne prema privrednicima, koordinator za Ulcinj tvrdi drugačije

Prej tvteuta11:25 30 Jun 2022

Novinarima redakcije TV Teuta u prethodnih nekoliko dana gotovo svakodnevno pristižu žalbe i poruke na rad inspekcijskih organa u Ulcinju. Naime, žalbe privrednika odnose se na stroge kazne inspekcije, koje su, kako tvrde beskrupulozne, i da se gotovo svakodnevno pišu kazne u iznosu od po devet hiljada eura, što su kazne koje su do sada bile potpuna rijetkost u Ulcinju.

Tako je nekoliko ugostiteljskih objekata, plaža i manjih privrednih objekata, neki od njih i sezonskog karaktera nedavno kažnjeno sa izuzetno visokim kaznama, koje su se uglavnom, kako nam tvrde vlasnici ovih objekata, bili zbog nekih manjih nedostataka.

Sa druge strane, provjeravajući činjenice, određeni privredni subjekti kažnjeni su zbog neizdavanja fiskalnog računa, neprijavljenih radnika i drugih nedostataka.

Novoimenovani koordinator Uprave za inspekcijske poslove za Ulcinj, Srđan Simović, u emisiji „Focus“, koja se emituje večeras na programu TV Teuta, kazao je da nije upoznat sa određenim slučajevima koje smo spomenuli u okviru te emisije.

“ Ja nijesam upoznat, morao bih da sam upućen u konkretan predmet i slučaj. Ono što jeste činjenica je da naši zakoni propisuju rigorozne kazne za pravna lica i do 20.000 eura. U praksi, inspektori ne teže tome, da kažnjavanju tim nekim strogim kaznama a kamoli zatvaranjem objekata, osim u situacijama kada subjekti nadzora ne postupaju ni po ukazivanju inspektora na određene nepravilnosti“, kazao je Simović.

On je dodao da svaki inspektor postupa i odlučuje samostalno, a da, kada su u pitanju teži prekršaji – neprijavljivanje zaposlenih, neizdavanje fiskalnih računa i slično, takve prekršaje neće tolerisati i automatski će se kažnjavati.

Više o radu inspekcijskih organa poslušajte u večerašnjem izdanju emisije „Focus“, od 20 sati i 30 minuta.

 

  • 1

    Radio