SliderMN Više

Identifikovano lice koje je uputilo prijeteće pozive po aerodrome, željezničke stanice i hotele

Prej tvteuta12:49 13 Maj 2023

Beograđanin P.M (45) uputio je danas prijeteće pozive po aerodrome, željezničke stanice i hotele u Crnoj Gori, saopštila je Uprava policije.

Odjeljenje bezbjednosti Bar su jutros obavijestili zaposleni u jednom hotelu u Sutomoru da im je nepoznata osoba uputila telefonski poziv i saopštila da će „dići u vazduh“ hotele i željezničke stanice, ne precizirajući koje.

“Upoznat je tužilac koji je kvalifikovao krivično djelo izazivanje panike i nereda. Preduzete su mjere i radnje od strane policijskih službenika barske policije, koji su u saradnji sa službenicima NCB Interpola Podgorica došli do saznanja da je korisnik telefonskog broja sa kojeg je upućen prijeteći poziv P.M (45) iz Beograda”, naveli su iz Uprave policije.

Takođe, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti policija je utvrdila da su pozivi koji su jutros upućeni na telefonske brojeve Aerodroma Podgorica i Aerodroma Tivat došli sa iste adrese, odnosno, sa istog broja telefona.

“Sa tim saznanjima upoznat je tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela. Aktivnosti na rasvjetljavanju svih okolnosti i činjenica u odnosu na pomenuto nastaviće se putem međunarodne policijske saradnje, te će u tom kontekstu, biti preduzete odgovarajuće mjere i radnje u odnosu na P.M”, zaključeni je u saopštenju Uprave policije.

  • 1

    Radio