SliderMN Više

I ove godine veliki broj vjenčanja u Ulcinju, ali ne i rekordan

Prej tvteuta15:49 16 Decembar 2022

Iako se  barem po broju svadbenih veselja u Ulcinju, očekivao i rekordan broj sklopljenih brakova, u ovoj godini to ipak nije bio slučaj. Matičari u najjužnijoj opštini jesu imali pune ruke posla, ali ova godina se nije bitno razlikovala od drugih.Matičarka Opštine Ulcinj, Rajka Prodanović,  kazala je za TV Teuta da  je i do kraja godine ostalo još nekoliko zakazanih  vjenčanja, te da je ukupan broj sklopljenih brakova u toku ove godine bio na nivou ranijih.

„Ove godine nije bio rekordan broj, međutim, zaključno sa današnjim danom obavljeno je 163 vjenčanja, i to je neki prosjek“, kazala je Prodanovićeva.

Trend da se vjenčanja sklapaju van zgrade opštine prati i naša opština, a najpopularnije lokacije su definitivno i one najljepše u Ulcinju –  Ada Bojana, Velika plaža, ali i Stari grad.

Prodanovićeva nam je kazala da je ove godine zabilježen manji broj stranaca koji su sklopili brak u Ulcinju, nego li prethodnih godina. Što se tiče prosječne starosti mladenaca, ona se kreće oko trideset godina.

Očekivano, najviše broj brakova sklopi se u ljetnjem periodu, a prema podacima MONSTATA, u 2021. broj sklopljenih brakova u Crnoj Gori  veći je za 57,7% u odnosu na 2020. godinu.

Opširnije pogledajte u večerašnjem izdanju „Hronike Ulcinja“, od 20 i 30.

  • 1

    Radio