SliderMN Više

I na pijaci „jače cijene“, ali dobra roba uvijek ima kupca

Prej tvteuta14:20 18 Februar 2022

Opšti porast cijena prenio se i na kupovnu moć naših sugrađana, koji uprkos svemu, pazarnim danima ne propuštaju odlazak u kupovinu na omiljenoj zelenoj pijaci u Ulcinju. Bogata ponuda lokalnih proizvoda, kažu, uvijek ima svog kupca. A kada legne penzija, naši stariji sugrađani uglavnom su najčešći kupci na ulcinjskoj pijaci, koji cijene na pijaci uglavnom smatraju visokim.

“ Moja snaha uglavnom odlazi na pijacu, ja rjeđe. Cijene jesu i nisu skupe, ali više volim da kupujem na pijaci nego u marketima“, kaže jedan od kupaca.

Kupci, kako kažu prodavci, i dalje cijene domaće proizvode, koji uglavnom budu nešto skuplji nego li u marketima, i kažu da naši sugrađani uprkos cijenama znaju da odaberu kvalitet.

„Prodaja nije loša, kao svuđe, to su moji proizvodi. Kupci znaju da cijene domaće, prodajem te moje stvari koje imam, imam stalne mušterije i ja sam zadovoljan“, ocjenjuje jedan od prodavaca.

A proizvodi koji dominiraju na zelenoj pijaci uglavnom su u ovim zimskim danima zelene boje. Blitva, spanać, zeleni luk i salate, kupus, masline, i drugo.

A evo i okvirnih cijena na ulcinjskoj zelenoj pijaci: jabuke su 1,30, purin, crveni luk, kupus, pomorandže oko jednog eura, zeleni luk 50 centi, krompir od 80 centi  do jednog eura, zelena salata, blitva, spanać od 1,50 – do 2, eura, za jedan euro možete kupiti pet domaćih jaja, dok su među skupljim artiklima paradajz koji je 3 eura, a kisele masline i domaći bijeli luk idu do pet eura po kilogramu.

Više o pazarnom danu na ulcinjskoj zelenoj pijaci pogledajte u večerašnjoj „Hronici Ulcinja“, od 20:30h.

  • 1

    Radio