AKTUELNO Više

Husović:“ Stanje u Rožajama ozbiljno ali nema panike“

Prej tvteuta21:25 7 Jul 2020

Trenutno najpogođenija opština koronavirusom u Crnoj Gori su Rožaje. Iz dana u dan bilježi se značajan porast oboljelih, koji prijeti da premaši cifru od stotinu oboljelih. Predsjednik Opštine Rahman Husović  u telefonskom razgovoru za TV Teuta kazao je  da je stanje veoma ozbiljno, ali da među Rožajcima nema panike.

„Trenutna epidemiološka situacija u Rožajama nije baš povoljna, međutim, vjerujem da ćemo uskoro biježiti pad broja zaraženih i da ćemo polako suzbijati dalje širenje virusa. O ozbiljnosti situacije govore podaci sa terena, koji nam svakodnevno pristižu. Postojao je veliki broj kontakata koji je uzrok ovolikom broju slučajeva.“

Pored mjera koje je izreklo Nacionalno koordinaciono tijelo, važe i mjere koje je donio Opštinski tim za spriječavanje od širenja koronavirusa, te će u narednom periodu za građane Rožaja važiti zabrana kretanja, a zatvoreni su i ugostiteljski objekti. Husović je potvrdio podatak da su virus u Rožajama donijela dva strana lica koja su ilegalno prešla granicu.

„Prema podacima Osnovnog državnog tužilaštva virus u Rožajama unijeli su građani susjednih država, riječ o dvoje lica koja su ilegalno prešla granicu kako bi posjetili rođake,“ potvrdio je Husović.

Najveću pomoć građanima Rožaja uputili su sunarodnici iz dijaspore kao i putem donacija Crvenog krsta, a Husović tvrdi da građani ove opštine u prvom talasu nijesu osjetili velike materijalne gubitke.

“ Svakodnevno nam se javljaju donatori iz dijaspore a imamo dobru saradnju sa NKT-om, te se nadam da građani neće osjetiti velike gubitke u ovom periodu. Izvanrednu saradnju imamo i sa Domom zdravlja koji ulažu velike napore u borbi protiv virusa“, kazao je Husović.

  • 1

    Radio