EKONOMIJA Više

Hotelijeri i vlasnici privatnog smještaja da ulože dodatan napor radi ugodnijeg boravka turista

Prej tvteuta11:31 23 Jun 2021

Kako bi dodatno olakšali boravak za turiste u Crnoj Gori, Vlada Crne Gore je omogućila i besplatno PCR testiranje za sve one turiste kojima je to potrebno za povratak u matičnu zemlju.

„Testiranje je moguće organizovati za turiste koji imaju dokaz plaćene boravišne takse u nekom od hotela ili registrovanom privatnom smještaju na teritoriji Crne Gore. Radi efikasnosti zakazivanje testiranja se obavlja na način što kontakt osoba iz Hotela ili privatnog smještaja najmanje 72h prije povratka turiste u svoju zemlju pozove Higijensko epidemiološku službu lokalnog doma zdravlja na teritoriji čije opštine je prijavio smještaj, kako bi rezervisao testiranje, pri čemu je turista kome je ugovoreno testiranje dužan da u dogovorenom terminu dođe i obavi testiranje“, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

„Apelujemo na sve hotelijere i vlasnike privatnog smještaja da ulože dodatan napor i preuzmu obavezu registracije i zakazivanja PCR testa za goste, te obezbijede da turista dođe na zakazano mjesto čime će se ispoštovati procedura a turistima omogućiti što ugodniji odmor u Crnoj Gori“, zaključuje se u saopštenju.

  • 1

    Radio