EKONOMIJA Više

Hoteli i plaže spremno dočekuju goste prvog maja, cijene u predsezoni bez drastičnih izmjena

Prej tvteuta14:32 29 April 2022

Prvomajski praznici u Ulcinju period je godine kada mnogi u najjužnijoj crnogorskoj opštini, konkretno ugostitelji, hotelijeri i zakupci plaža svoje objekte polako pripremaju za početak sezone. Iako je korona  gotovo utihnula, novi izazovi za turizam i sezonu su ekonomska kriza i rat na Istoku Evrope. Ipak, gosti iz zemlje i regiona uglavnom su tradicionalni posjetioci i gosti našeg grada. Oni najatraktivniji djelovi grada su svakako priobalni, dok su zakupci  plaža na Velikoj plaži polako krenuli sa generalnim pripremama.

Petar Delić 

 „Postavili smo plažni mobilijar,  uredili smo kupalište, ostalo je da označimo akvatorijum, i da stavimo spasioce na službu gostima koji dolaze. S obzirom  da su bili loši vremenski uslovi, sada imamo manje gostiju nego s početka aprila. Nadamo se da će nakon prvomajskih praznika biti više gostiju, obzirom na to da su cijene otišle visoko, nije jednostavno doći u Crnu Goru. Očekujemo manje gostiju zbog krize i rata u Evropi“, kazao je vlasnik i zakupac plaže, kampa i restorana „Safari“ Petar Delić.

Prve grupe gostiju očekuju se 1. maja

U najvećem hotelskom kompleksu na Velikoj plaži sve je spremno za dolazak prvih većih grupa gostiju, koji su ove godine uglavnom iz zemalja u okruženju, dok se struktura gostiju sa Evropskog kontinenta izmijenila zbog ukrajinske krize, te ovog ljeta očekuju goste i iz nekih zemlja iz kojih do sada u Ulcinju nije bilo gostiju.

Aleksandra Joković

„Naš hotel je već ugostio prve goste, učesnike teniskog turnira, međutim zvanično otvaranje hotela i ozbiljnije grupe gostiju očekujemo od 1. maja.  Najave za predstojeću sezonu su zaista optimistične, očekujemo odličnu posjećenost gostiju iz regiona, kao i centralne i Zapadne Evrope, ali i sa nekih novih tržišta, poput centralne Azije, Kazahstana, Jermenije i Saudijske Arabije. Pripremili smo posebnu ponudu za domaće goste i goste iz regiona, i trudili se da maksimalno prilagodimo ponudu za njihov budžet“, kazala je menadžerka prodaje Azul Beach rizorta Montenegro Aleksandra Joković.

Što se tiče cijena, one su drastično skočile u odnosu na prethodnu godinu. Ipak,  i hotelijeri ali i zakupci plaža, kako tvrde, pokušaće da ne koriguju drastično cijene, barem u predsezoni, dok je za špic sezone to još uvijek teško predvidjeti.

manji broj kampera boravi u Ulcinju

Tradicionalno za vrijeme prvomajskih praznika u Ulcinj dolazi veliki broj gostiju, kako iz drugih gradova Crne Gore tako i iz zemalja u okruženju, pa će se utisci i posjećenost već moći sumirati sredinom naredne sedmice.

Više o ovoj temi poslušajte u večerašnjem izdanju emisije „Hronika Ulcinja“, od 20 časova i 30 minuta.

Stanka Vukčević

 

  • 1

    Radio