Politikë Më shumë

Hotelet duhet te rinovohen nga kompanite boterore me tradite ne zhvillimin e turizmit

Prej tvteuta22:13, 24 Prill 2019

Deputeti I Forces Genci Nimanbegu ne oren e kryeministrit ka perseritur pyetjen e tij lidhur me privatizimet e hoteleve Galeb dhe Lido si dhe per lokalitetin Suka, ish hoteli Jadran. Ai pyeti se cka ka në plan Qeveria e MZ të ndërmarrë me privatizimet e dështuara të hoteleve në komunën e Ulqinit, si privatizimi i hotelit Galeb (i cili u rrëzua para 11 viteve), privatizimi i hotelit Lido (i cili u rrëzua para 6 viteve), si dhe për lokalitetin Suka (ish hoteli Jadran) për të cilin u nënshkrua kontrata qe nga viti 1999/2000 ?
Nimanbegu tha se pret që ligji të zbardh këto privatizime të dështuara, shkëputja e këtyre kontratave duhet të jetë prioritet për Qeverinë e MZ në formë që të plotësohen kushtet për rindërtimin e hotele në këto lokacione.

Kryeministri Markoviq, duke u pergjigjurne pyetje tha se zhvillimin e Ulqinit e sheh te rendesishem per zhvillimin e tere Malit te Zi dhe seshpejti ai duhet te ze vend ne maje pernga shkalla e zhvillimit. Markoviq per mosrealizimin e ketyre privatizimeve thekson se pengesat me te medha ishin tek pushteti local I cili ishte mjaft inert ndaj rekomandimeve te Qeverise,  sidomos kur jane ne pyetje sjellja e planeve urbanistike, pastaj rregullimi i ceshtjes se PortMilenes  si dhe rregullimi I ceshtjes banesore per ish banoret e lokalitetit Suka.

Nenkryetari  Nimanbegu tha se qellimisht e ka perseritur kete pyetje, sepse ajo ka nevoje qe te zgjidhet sa me pare nga instancat me te larta, dhe potencoi që rindërtimi i hoteleve duhet të bëhet nga kompanitë e njohura botërore të cilat kanë traditë në zhvillimin e turizmit, jo sepse dëshiroj unë, por sepse ulqinakët këtë e meritojnë, perfundoi Nimanbegu.

  • 1

    Radio