SliderMN Više

Hot osuđen na skoro pet godina zatvora zbog šverca droge

Prej tvteuta20:08 26 Januar 2024

DAN – Županijski sud Split potvrdio je portalu Dan da je pred tom ustanovom izrečena presuda za tri lica, među kojima je državljanin Crne Gore i član GP URA Ulicnj Nikola Hot, zbog krijumčarenja skoro deset kilograma marihuane. Hrvatski sud je Hotu izrekao kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i deset mjeseci.

Redakcija portala Dan je uputila mejl pomenutom Sudu, kako bi dobila tačnu i potpunu informaciju vezanu za pomenuti slučaj. Podsjećamo, prije dva dana mediji su ukratko objavili da je „Hot funkcioner URA Ulcinj i da je osuđen zbog šverca droge“. Iz GP URA se povodom tih navoda nisu oglašavali.

Kako je saopšteno presuda još nije pravosnažna, a njom su osuđeni i državljani Hrvatske Marijo Zvjerković i Mario Mijalić.

Prema navodima izrerke presude, Hot je „u Republici Albaniji nabavljao drogu marihuanu i prevozio je u Crnu Goru…“. Oni su, prema stavu suda, djelovali u periodu od 2015. do 2016. godine, radi se o švercu „najmanje 8 kilograma i 500,00 grama marihuane koju su nabavljali po cijeni od 2.500,00 eura po kilogramu.

  • 1

    Radio