Holaj: Apel gradjanima za veci oprez i vakcinisanje

Prej tvteuta14:51 22 Avgust 2021

Direktorka  Doma zdravlja u Ulcinju dr. Sadija Holaj, kazala je  za Televiziju Teuta, da je u ovom trenutku epidemiološka situacija više nego zabrinjavajuća. Broj zaraženih je veoma veliki i iz dana u dan raste.

„Na osnovu stvorene situacije, apelujem  na građane da budu sve oprezniji, da izbjegavaju što je moguće više skupove ili javne prostore, a prije svega da budu podvrgnuti procesu vakcinacije“, rekla je Holaj.

Dnevno se izvrši oko 200 PCR testova i preko 100 testova na antigene. Medicinsko osoblje se  dugo susuočava  sa velikim prilivom pacijenata ili na testiranje ili na odgovarajuću terapiju.

„Bez sumnje, što je veći broj pacijenata, to je veći teret i odgovornost medicinskog osoblja. Bez obzira na broj ljekara, koji je na sreću u dovoljnom broju, moramo uzeti u obzir njihov umor i opterećenje. Oni su već na prvoj liniji fronta od početka ove pandemije i uvek su bili na vrhu zadatka. Trenutna situacija nas je zabrinula zbog mogućnosti zaraze osoblja, što bi nesumnjivo otežalo rad u našoj ustanovi “, rekla je Holaj.

Među 700 zaraženih Covidom 19, identifikovano je 20 ljudi koji su vakcinisani, ali su  bez komplikacija, dodaje Holaj.

Od 1.06 2021. do 20.08 u Opštini Ulcinj testirano je 7.500 ljudi, dok je u ambulanti Covid u ovom periodu 3.500 pacijenata zatražilo ljekarsku pomoć, kazala je Holaj za TV Teuta.

  • 1

    Radio