Hodžić:“Imamo potencijal i za elitni i za masovni turizam, potrebno poboljšanje infrastrukture“

Prej tvteuta10:53 16 Avgust 2021

Ove godine ostvarila su se očekivanja koja su najavljena ranije ove godine, i to dokazuje posjećenost crnogorskog primorja, posebno Ulcinja. Menadžer hotelijerstva i vlasnik turističke agencije iz Ulcinja, Ćamil Hodžić, gostujući u TV Teuta kazao je da je tu zaslužan marketing i promocija naše ponude, kao i otvaranje granica.

„To je dalo rezultate i ispostavilo se da je to jedini mogući način da  se od ove sezone izvuče nešto. Grupnih i organizovanih putovanja  gotovo da nije bilo, te su se lokalne turističke organizacije bazirale na regionalno tržište“, ocjenjuje Hodžić.

Ove godine izraženija je bila i potreba za putovanjem, što se dokazalo u brojnosti gostiju koji su pohrlili u Crnu Goru, posebno u posljednjih tridesetak dana. Hodžić kaže da su gosti iskoristili prvu priliku za to, i mi smo tu šansu dobro iskoristili.

„Uprkos svim problemima koje smo imali, ispostavilo se da je sezona uspješna. Tome su najviše doprinijeli gosti iz regiona i oni su izvukli turističke poslenike i sve nas koji se bavimo turizmom. Oni  su donijeli neki novi način turizma, gdje bi se trebali više baviti gostima iz regiona, bez zapostavljanja gostiju sa zapadnih tržišta“, tvrdi Hodžić.

Crna Gora, iako teritorijalno mala, ima veliki broj mogućnosti za razvoj i elitnog i masovnog turizma. Za to je, kako Hodžić smatra, potrebno dobro planiranje, sa posebnim fokusom na  poboljšanje infrastrukture.

„Nekoliko mjesta u Crnoj Gori se, što se tiče elitnog turizma, razvilo po tom pitanju. Tu mislim na Porto Novi, Porto Montenegro, Sveti Stefa. Ulcinj kao grad ima potencijal i za jedan i za drugi vid turizma, pruža velike mogućnosti, ali moramo puno poraditi na infrastrukturi“, zaključuje Hodžić.

 

  • 1

    Radio