TURIZAM Više

Hodžić: „Ulcinj može i zaslužuje bolje aktivnosti , cilj bolja naplata takse  i više gostiju van špica“

Prej tvteuta10:55 3 Januar 2023

Sezona 2022. godine bila je na nivou, očekivanja onih koji zavise od turizma bila su više nego solidna, ali tradicionalno loša naplata boravišne takse boljka je, koju će, kako se nadaju u Turističkoj organizaciji Ulcinja ublažiti u 2023.godini. Direktor TO Ulcinj Ćazim Hodžić, u godišnjem rezimeu, kazao je da će bolje ubiranje prihoda biti prioritet u novoj godini.

Nastaviće se sa tradicionalnim manifestacijama koje su karakteristične za Ulcinj, fokus će biti u pred i post sezoni. Hodžić se nada da će se i finansije konsolidovati, te da će sve manifestacije, ali i najavljene investicije biti potkrijepljene sa dovoljno sredstava, a najavio je i neke nove potencijale po kojima bi Ulcinj postao poznat u Evropi.

Zimska manifestacija „Slatki decembar“ definitivno je obilježila kraj godine, pionirski projekat pokazao je da Ulcinj i u zimskim danima može dovesti posjetioce iz svih krajeva, ali i uveseliti lokalno stanovništvo. Hodžić vjeruje da će Ulcinj u godinama koje dolaze uspjeti da i van špica bude posjećen i za kulturne, sportske i druge zabavne manifestacije.

Turistička organizacija na čelu sa Hodžić sebi je u novoj godini dala izazovni zadatak, da poveća naplatu takse, da svaki gost lakše i jednostavnije bude prijavljen, što će kontrolisati i turistička inspekcija.

U večerašnjem izdanju emisije „Hronika Ulcinja“ (20:30h), prvom u 2023. godini, poslušajte intervjuu sa direktorom TO Ulcinj, Ćazimom Hodžićem.

  • 1

    Radio