EKONOMIJA Više

Hodžić: Posjećenost na Adi bolja nego lani, potrudićemo se da sačuvamo privatnost i bezbjednost nudista na ostrvu

Prej tvteuta15:02 1 Jul 2023

Nepovoljne vremenske prilike u maju i junu mjesecu umnogome su uticale na manju posjećenost turista u Ulcinju, a tako i na Adi Bojani. Međutim, posljednjih dana bilježi se dobra popunjenost kapaciteta na ovom ostrvu, dok direktor HTP Ulcinjska rivijera Ćamil Hodžić za TV Teuta najavljuje odličnu popunjenost u julu, avgustu i septembru, a nadaju se još većoj.

„Trenutno imamo 230-240 gostiju, imamo i zanačajno veću posjećenost u kampu, tako da se radi o oko 300 gostiju koji trenutno borave na Adi. Počeli smo sa renoviranjem u martu, njih 25 bungalova tipa A, i prije 4-5 dana je renoviranje završeno, one su već popunjene i jako su tražene“, kazao je Hodžić.

On je potvrdio da je septembar skoro 100% rasprodat, a gosti su uglavnom iz regiona, Njemačke, a gosti iz cijelog svijeta boraviće i tokom festivala „Ada Divine Awakening“.

„Što se tiče jula i avgusta procentualno najviše gostiju je iz Njemačke, Češke i Srbije. Imamo porast i ostalih gostiju, kako iz regiona ali i iz Crne Gore. Popunjenost je trenutno na dosta boljem nivou u odnosu na prošlu godinu,  prodaja i popunjenost su  veći za oko 40% u odnosu na prethodnu godinu, ali ne očekuje  se da će se ona zadržati duže vrijeme“, dodaje Hodžić. 

Poslušajte između ostalog u intervjuu  u okviru jutarnjeg programa „Novi dan“ i da li je bezbjednost i privatnost nudista ugrožena ukidanjem naplate rampe kao i da li je nudizam ugrožen.

 

  • 1

    Radio