Aktuale Më shumë

Hill: Marrëveshja e Brukselit nuk e përfshin Luginën

Prej tvteuta09:12, 28 Mars 2023

Ambasadori amerikan në Beograd, Christopher Hill deklaroi sotnë Bujanoc se“Marrëveshja e Brukselit ka të bëjë me zgjidhjen e çështjes së Kosovës dhe jo me çështjen e pakicës shqiptare në Luginën e Preshevës.

Hill theksoi se çështja e minoritetit shqiptar në Serbi është ekskluzivisht çështje e shtetit të Serbisë dhe përsëriti se “nuk ka të bëjë fare me dialogun e Brukselit”. “Marrëveshja e arritur nuk ka ndërmend të kalojë kufijtë në asnjë mënyrë”, ka thënë ndër të tjera ambasadori amerikan.

  • 1

    Radio