Sociale Më shumë

Haxhibeti: Formulime të ndryshme të ligjit për çështje të ngjajshme

Prej tvteuta12:59, 8 Dhjetor 2015

Sekretari për mbrojtjen e pasurisë në Komunën e Ulqinit Gëzim Haxhibeti, për televizionin Teuta qartësoj procedurat të cilat po përcjellin kthimin e Kino Bahces pronarve të mëparshem, si dhe dilemat juridike  që ekzistojnë në këtë mes.

Siç tha Haxhibeti, në rastin e familjes Zuber prona e tyre u kthye me vendim gjygjësor,kurse në rastin e familjes Millosheviq, Komisioni për ankesa hodhi poshtë vendimin e Komisionit për kthimin e pasurisë nga Tivari edhe pse bëhet fjalë për të njëjtin rast.

Kino Bahçja ju kthye pronarve të mëparshëm me arsyetimin që ajo në momentin e kthimit nuk po përdorej për arsyet që u nacionalizua, kurse në rastin e Valdanosit i cili po ashtu nuk u përdor si baze ushtarake, prona nuk po u kthehet ish pronarve.

Sipas Haxhibetit, është e qartë se formulimi i ligjit është bërë në dëm të Komunës së Ulqinit në rastin e Kino Bahçes, dhe në dëm të ish pronarëve në rastin e Valdanosit.

  • 1

    Radio