Aktuale Më shumë

Hamza Yousaf kryetar i ri i Partisë Kombëtare Skoceze

Prej tvteuta09:12, 28 Mars 2023

Humza Yousaf është zgjedhur lideri i parë mysliman i Partisë Kombëtare Skoceze (SNP) pas një fushate të stuhishme që ekspozoi ndarjet e thella në partinë që dominonte politikën skoceze, nën paraardhësen e tij Nicola Sturgeon.

Sekretarja kombëtare e SNP, Lorna Finn, njoftoi se pjesëmarrja në zgjedhjet për kryetarin e  partisë ishte 70 për qind.

Yousaf, sekretari aktual i shëndetësisë dhe deri tani kandidati më me përvojë pasi ka mbikëqyrur më parë portofolin e drejtësisë dhe transportit, mundi rivalen e tij të qendrës së djathtë, Kate Forbes, pasi një garë lidershipi e nxitur nga dorëheqja tronditëse e Sturgeon në shkurt u prezantua si një betejë ekzistenciale mbi drejtimi i ardhshëm i SNP-së.

  • 1

    Radio