EKONOMIJA Više

Hajdinaga: “U Ulcinju boravi bar tri put više gostiju od prijavljenih“

Prej tvteuta14:28 25 Jul 2022

Ulcinj je prema statistici od 22. jula najposjećeniji grad u Crnoj Gori, a sezonu je, kako se čini „spasio“ region. To je na sjednici Odbora udruženja za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Crne Gore potvrdio direktor Turističke organizacije Ulcinj Gzim Hajdinaga.

Hajdinaga se osvrnuo na negativne i štetne kritike na račun turističke promocije Crne Gore i Ulcinja, te je dodao da je od perioda smjene lokalne  vlasti do danas bilo malo vremena da se sezona u Ulcinju pripremi na adekvatan način.

Najveće kritike Hajdinaga je imao na neprijavljivanje gostiju, te je dodao da je u Ulcinju gotovo svake godine ista slika –  realan broj gostiju višestruko je veći od onog koji pokazuju podaci TO.

„ Mi zapravo nemamo pravu statistku koliko ima turista u našem gradu… Ja ću vam iznijeti podatak da je broj gostiju u Ulcinju uvijek tri put veći od podataka koje imamo“, kazao je Hajdinaga, dodavši da  većina nesavjesnih stanodavaca nijesu iz Ulcinja, već sa strane.

„Malo nam prave problem i ulazak djece do 18 godina sa Kosova, ali mi smo u obavezi da kao država koja poznaje demokratiju  poštujemo  i pravne obaveze“, osvrnuo se Hajdinaga.

Direktor lokalne turističke organizacije pozvao je ugostitelje, hotelijere, zakupce plaža i sve u lancu turizma u Ulcinju da ne pretjeruju sa podizanjem cijena, jer je, kako dodaje i to jedan od faktora izostanka određenih gostiju ali i nezadovoljstva turista.

  • 1

    Radio