EKONOMIJA Više

Hajdarpašić za  „SARS“: „Tajna uspjeha udovoljiti mušterijama“

Prej tvteuta16:34 13 Januar 2018

Supermarkert „SARS“ prethodne godine imao je niz uspješnih poslovnih poduhvata. Za TV Teuta, vlasnik „SARS“-a Rizo Hajdarpašić govorio je o uspjesima i počecima ove kompanije.

„Prvenstveno se kompanija bavila telekomunikacijama, dok se od 2013. godine bavimo isključivo  trgovinskom djelatnošću. SARS zapošljava 35 radnika a od prethodne godine započeli smo sa pakovanjem proizvoda sa svojim logoom, koje u Crnoj Gori nije dovoljno razvijeno“, kaže Hajdarpašić.

U prethodnoj godini otvorili su još jedan objekat u naselju Pinješ, a na ideju za otvaranje svog PAK centra došli su razmatrajući nedostatke proizvodnih pogona u Crnoj Gori. Uprkos činjenici da rade i djeluju u maloj sredini kao što je Ulcinj, Hajdarpašić kaže da uz veliki trud uspijevaju da budu likvidni i da redovno isplaćuju plate i doprinose svojim zaposlenima.

Nakon porasta poreza na dodatu vrijednost sa 19 na 21 odsto, i rasta cijena naftnih derivata, pred vlasnicima trgovačkih i uslužnih preduzeća predstoji izazov – kako zadržati stare cijene a ostati likvidan. U SARS-u, kako kažu, neće doći do povećanja cijena na osnovne namirnice, sem na akcizne proizvode, čija je cijena umnogome veća od prvog januara.

„Cijene osnovnih namirnica nećemo mijenjati, dok se cijena cigareta i akcizne robe digla u nebo, ali uprkos porastu PDV-a trudićemo se da kupcima pružimo najpovoljnije cijene“, zaključuje Hajdarpašić.

Sve u svemu, za Supermarket SARS  2017. bila je veoma  uspješna poslovna godina , te tako možemo reći da je ovo srednje preduzeće primjer da se uprkos velikim igračima na tržištu i brojnoj konkurenciji može ostati konkurentan i likvidan.

  • 1

    Radio