Uncategorized Više

Hadžibeti:“Vodosnabdijevanje stabilno uprkos nedostatku padavina, profit zbog pandemije umanjen za 300 hiljada „

Prej tvteuta21:49 7 Jul 2020

Uslijed nedostatka atmosferskih padavina, vodostaj na vodoizvorištima na teritoriji Ulcinja su na niskom nivou. Direktor JP Vodovod i kanalizacija Fuad Hadžibeti kazao je da su hidrološki uslovi dosta nepovoljni, te je u zonama Salča i Mida vodostaj na veoma niskom nivou, što je stanje koje traje od apila mjeseca.
„Koristimo i alternativna vodoizvorišta Lisna Bori i Gač, koje čuvamo za špic potrošnje u narednom periodu, kao i u periodu od 17 do 20 časova“, kazao je Hadžibeti. On je potvrdio spremnost vodovodne mreže za ljeto, koja je u ranijem periodu popravljena i pojačana. Problem sa stabilnim vodosnabdijevanjem ogledao se u manjku komunikacije sa izvođačima radovima CEDIS-a, koji su uslijed pojačanog toka radova nerijetko kasno obavještavali ulcinjsko vodovodno preduzeće, te je dolazilo do iznenadnih prekida u vodosnabdijevanju na području cijelog grada.
Hadžibeti je, na pitanje kada će međuzone  Kodre, Liman 2 i Đerane dobiti stabilno napajanje vodom, kazao da se to može riješiti jedino izgradnjom rezervoarskog prostora za taj dio kota.
„Taj problem bi se dijelom riješio kroz najavljenu investiciju od 18 miliona, a izgradnja rezervoara na brdu iza borove šume u potpunosti bi stabilizovala problem snabdijevanja međuzone“.
Direktor vodovoda je kazao da je u toku prošle godine procesuirano deset prijava za nelegalne priključke, a na teren su dvije ekipe koje vrše kontrolu.
„Nelegalni priključci su konstanti problem, mi imamo dvije ekipe koje su od subote non-stop na terenu i u kasnim satima, kada se vrše navodnjavanja. Za razliku od prije dvadesetak godina, kada je registrovano najviše nelegalnih priključaka u dijelu poljoprivrednih područja, sada je to slučaj sa malim hotelima, koji se dijelom snabdijevaju legalnim putem a drugi dio na divlje“, potvrdio je Hadžibeti.
Uslijed slabe potrošnje vode većih hotelskih kompleksa i odlaganja početka turističke sezone, od marta mjeseca profit ovog preduzeća umanjen je za oko trista hiljada eura, što će se do kraja godine zasigurno uvećati.
„2019. godina je za naše preduzeće bila stabilna, redovno su isplaćivane zarade, doprinosi i  druge obaveze. Uzimajući u obzir cjelokupnu situaciju u ovoj godini – predstoji nam težak period“, smatra Hadžibeti.

  • 1

    Radio