POLITIKA Više

Hadžibeti: Đekini pokušaji sazivanja sjednica su nezakoniti

Prej tvteuta16:05 23 Februar 2016

Kao legitimno izabrani Predsjednik Skupštine Opšine dužnost mi je da obavijestim javnost o političkim i pravnim besmislicama koje je poslednjih dana servirao bivši predsjednik Opštine Ulcinj, g-din Fatmir Đeka, nezakonitim pokušajima sazivanja sjednice lokalnog parlamenta, a koje je danas doživjelo vrhunac.

U prvom redu kao Predsjednik Skupštine, javno se zahvaljujem svim odbornicima u lokalnom parlamentu,koji se nijesu odazvali pozivu, uvidjevši nezakonitost postupanja bivšeg predsjednika opštine i nijesu nasjeli na njegove manipulacije, poštujući saradnju i povjerenje koje smo uspostavili među sobom u poslednje dvije godine, bez razlike bila pozicija ili opozicija.

Iako sam bivšem predsjedniku opštine uporno ukazivao na nezakonitost njegovog postupanja, on je tvrdoglavo, iz samo njemu poznatih razloga, čvrsto odlučio da ostavi pisani trag njegovog političkog ludila.

Bivši predsjednik nas je pozvao  i 26.02.2016.godine na sjednici na kojoj se kao tačka dnevnog reda nalazi pitanje Budžeta Opštine Ulcinj za 2016 godinu,gdje očekujem da će odbornici ponovo poštovati zakon  i svojim nedolaskom neće podržati nezakonito postupanje bivšeg predsjednika opštine.

Još jednom pozivam bivšeg predsjednika opštine da nakon neuspjelog i nezakonitog pokušaja sazivanja sjednice konačno podnese ostavku i oslobodi instititucije lokalne samouprave koje su postale rob njegove želje da vječno bude predsjednik opštine. Valjda mu je jasno da za tu funkciju više nema podršku lokalnog parlamenta i nijednog političkog subjekta.

Predsjednik Skupstine Opstine Ulcinj

Mr. Fuad Hadzibeti

  • 1

    Radio