AKTUELNO Više

Hadžibeti apelovao na CEDIS na bolju saradnju sa vodovodom, prekid vodosnadbijevanja i u narednim danima

Prej tvteuta11:10 13 Maj 2020

Zbog radova CEDIS-a  na poboljšanju napajanja električnom energijom veliki dio Ulcinja je bez napajanja strujom, što je uzrokovalo prestanak napajanja strujom na vodoizvorištima u Klezni  i Lisna Bori, koji snabdijevaju kompletno područje Ulcinja. Direktor JP „Vodovod i kanalizacija“ Fuad Hadžibeti je za TV Teuta kazao da su za jedan dio radova bili obaviješteni, ali da za isključenje struje na vodoizvorištu Lisna Bori od strane CEDIS-a nijesu bili obaviješteni, što je, kako tvrdi, stvorilo dodatne probleme u snabdijevanju vodom.

 „Za danas smo imali informaciju da će isključiti vodoizvorište u Klezni, međutim za izvorište u Lisna Bori nijesmo bili obaviješteni. Problema smo imali i u ponedjeljak, kada je došlo do isključenja u reonu Gača i Klezne. Smatram da bi boljom saradnjom Vodovoda i CEDIS-a mogli i mi bolje da se pripremimo, jer ovako dolazi do nenajavljenog  prestanka vodosnabdijevanja u Ulcinju“, smatra Hadžibeti.

Do danas do 15h časova ne očekuju napajanje električnom energijom, što automatski uzrokuje kašnjenje snabdijevanje vodom za cijeli grad, te se stabilno napajanje vodom očekuje u večernjim satima.

 „Od dolaska električne energije, nama je potrebno oko četiri do pet sati da voda dođe do svih potrošača u gradu, jer se radi o 230 kilometara cjevovoda. Međutim, poteškoća u snabdijevanju će biti i u narednim danima, tako da apelujem na CEDIS da budu korektniji u odnosu sa našim preduzećem, kako ne bi dolazilo od ovakvih problema“, poručio je Hadžibeti.  

  • 1

    Radio