SliderMN Više

Građani Ulcinja uglavnom pozdravljaju akciju „Stop inflaciji“, neki smatraju da nije dovoljno

Prej tvteuta14:29 21 Mart 2023

Od danas građani u pet najvećih trgovačkih lanaca mogu da kupuju najmanje 25 proizvoda po minimalnim cijenama.To je dogovor Ministarstva ekonomskog razvoja sa trgovačkim lancima Voli, Merkator, Laković, Aroma, Franca i Megaprometa, u okviru akcije pod nazivom “Stop inflaciji”. Predviđeno je da nove, snižene cijene za 25 proizvoda traju do kraja aprila uz mogućnost da bude produžena. Danas je i resorni ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović lično obišao megamarkete i razgovarao sa upravom ovih lanaca, a šta kažu naši sugrađani, pitali smo ih ispred jednog od nekoliko objekta u Ulcinju u kome mogu trgovati po nešto nižim cijenama.

„Pozdravljam ovu akciju, da je toga više bolje bi bilo, za ove koji imaju manja primanja, penzionere… Da se vlast malo brine i o ovima što nemaju“, kaže jedan od kupaca.

„Nisam obratio pažnju, a u suštini ja mislim da je sve isto. Nije to dovoljno“, smatra drugi kupac.

Svaki lanac će imati svoju potrošačku korpu unutar ove akacije, što znači da ona neće biti ista u svim marketima.   Trgovac je u obavezi da vodi evidenciju o vrstama, cijenama i zaračunatim maržama na pojedinačne artikle koji ulaze u strukturu antiinflacione korpe i na zahtjev Ministarstva iste dostavi na uvid.

Svi trgovci imaju mogućnost da prošire listu proizvoda koji ulaze u sastav antiinflacione kopre, formiraju cijene prema postignutom dogovoru i o tome vode adekvatnu evidenciju, ali trgovac ne može skraćivati listu proizvoda. Trgovac može mijenjati artikle u okviru iste vrste proizvoda u zavisnosti od raspoloživosti i zaliha, na mjesečnom nivou.

Uslovi za izbor proizvoda su sledeći: artikal ne smije biti pri isteku roka, artikal ne smije imati manjkavosti niti bilo kakva oštećenja i artikal ne smije biti lošijeg kvaliteta od prosječnog kvaliteta proizvoda određene vrste.

 

  • 1

    Radio