TURIZAM Više

Građani hrle u ski centre, a ovo su cijene u ski centrima u CG

Prej tvteuta13:02 15 Januar 2022

Protekle nedjelje je zabilježena rekordna posjeta Ski centru “Kolašin” na Bjelasici, kada je toku jednog dana prodato oko 700 ski pasova, prenose “Vijesti”.

Bjelasicu karakterišu i veoma laka prohodnost i pristupačnost do najviših planinskih vrhova, te je ono jedna od najpoznatijih destinacija za odmor na planini.

Oni koji žele da skijaju na Kolašinu, za jednodnevni ski pas treba da izdvoje 15 eura, dok je za djecu do 14 godina cijena 10 eura.

Dvodnevna ski karta je 25 eura (za decu 17), trodnevna 35 (za djecu 24), a petodnevna 50 eura (za decu 37). Seniori (preko 65 godina) mogu da računaju na popust od 50 odsto na cijenu.

Karta za turističku vožnju žičarom je 3-5 eura, a samo u toku jednog dana protekle nedjelje, kupljeno je više od 400 karti za panoramsko razgledanje planine.

Iznajmljivanje skija, odnosno snouborda, na dan je 10-12 eura, a kako Vijesti prenose, od početka ove godine, naplaćuje se i parking i ulaznice čija je dnevna cena 3 eura.

Na Savinom kuku, poznatom ski centru na Durmitoru, skijaši imaju na raspolaganju stazu dugu 3.500 m i tri ski lifta od kojih jedan ima reflektore za ljubitelje noćnog skijanja. Jednodnevni ski pas na Durmitoru iznosi 11 eura (za djecu 7), dok je turistička vožnja žičarom 5 eura.

Ski karta za dva dana je 20 eura (za djecu 12), za tri dana 28 (za djecu 17), za pet dana 48 eura (za djecu 28). Noćno skijanje je 7 eura.

Ono što je posebno zanimljivo posjetiocima koji vole aktivan odmor je hodanje na krpljama. Staza za hodanje na krpljama dugačka je oko 6 kilometara a tura traje 2 sata. Krplje se iznajmljuju u ovom ski centru i oblače preko zimske opreme i obuće za skijanje.

  • 1

    Radio