EKONOMIJA Više

Grad i dalje prepun gostiju – „Nema ljepšeg mjesta od Ulcinja“

Prej tvteuta13:14 25 Avgust 2023

Sunce, more, plaže, ali i prijatnost, gostoprimstvo, povoljnije cijene u odnosu na druge destinacije – ono su što turiste, najviše iz zemlje, regiona i dijaspore najviše privlači i vraća ponovo u Ulcinj. Na jednoj od najljepših plaža, Pearl Beach, zatekli smo brojne goste, a zanimljivo je da upravo na ovoj plaži boravi, pored stranih gostiju i značajan broj domaćih. Svima je Ulcinj omiljena destinacija za odmor, pa i u posljednjim danima avgusta, kada polako gužve jenjavaju.

Pored stranih, veliki broj domaćih gostiju odabrao Ulcinj

„Mi smo domaći, iz Berana. Tu sam sa suprugom i sestrom. Dolazimo svake godine, sve je lijepo, nema zamjerki“, kaže jedan od gostiju iz Berana.

I Podgoričani su ovog ljeta pohrlili u Ulcinj.

„Evo peti, šesti dan smo tu. Ovo mi je najmiliji grad za odmor, plaže su prelijepe, pijesak mi odgovara zbog đece. Malo su niže cijene u odnosu na druge gradove, iako su i ovđe digli. Ovdje na Velikoj plaži je savršenstvo, mir, ljepota. Svake godine ugrabim da dođem po nedelju dana barem u Ulcinj“,  dodaje zadovoljni gost iz Podgorice.

„Mi smo iz Tutina, imamo ovdje svoje apartmane i kuću svoju već 20 godina. Svake godine ste bolji i bolji, predivno je. Iskreno da Vam kažem, nekad sam ljetovao u  Petrovcu, ali je tamo postalo tijesno, kanalizacija ide direktno u  more, ovdje je čistije, narod je kulturniji, nema ljepšeg od Ulcinja“, dodaju gosti  iz Tutina, kojih ove godine ima u velikom broju.

Turisti ulcinjske plaže izdvajaju i po čistoći

Dobar provod, pristupačne cijene, ukusna hrana,  izuzetna usluga ali i prije svega bezbjednost – samo su neki od razloga zbog kojih Ulcinj i dalje, uprkos snažnoj konkurenciji, čak i u posljednjim avgustovskim danima vrvi od gostiju. Tako prema posljednjim, zvaničnim podacima Turističke organizacije Ulcinja, najmanje 40 hiljada gostiju boravi u našem gradu, dok su realne brojke možda i duplo veće.

Opšriniju verziju priče sa jedne od najljepših ulcinjskih plaža pogledajte u večerašnjoj „Hronici Ulcinja“, od 20 i 30.

  • 1

    Radio